En udfordring, som medarbejderne på Plejecenter Kærbo i Vesthimmerlands Kommune opdagede, var, at der mange dage var borgere, som fik medicin dobbelt, fordi der ikke blev kvitteret for medicinen. Og det kræver hver gang et opkald til lægen.

Medarbejderne lavede en analyse på, hvorfor de ikke kvitterer for medicinen på iPaden, når man er ude ved borgeren og har givet medicin. Svaret lå i, at det var besværligt at have iPaden med ind, fordi medarbejderne ofte har hænderne fyldt med vasketøj, en morgenbakke eller har en borger under armen. Derfor fik medarbejderne ikke kvitteret på iPaden, som lå i fællesrummet.

- Vi var ude i, om vi skulle have en skuldertaske med iPaden i, så vi altid havde den med. Men i og med at vi arbejder med demente, så synes vi, det var en rigtig dårlig ide at have sådan noget stropværk oppe over skulderen, da det i princippet kan bruges som et våben. Vi skal huske vores sikkerhed i det også. Det skal vi hele tiden være opmærksomme på – vi går jo også med overfaldsalarmer, fordi demente borgere kan være utilregnelige i deres adfærd, siger sygeplejerske Bente Krarup Andersen.

Der kom medarbejderne frem til, at de skulle sætte bogkasser op foran hver eneste borgers dør, så de kan sætte bakken og lægge vasketøjet, så det ikke er iPaden, der ikke kommer med ind.

For yderligere information kontakt:
Plejecenter Kærbo
Telefon: 99 66 95 00