Ved borgere uden en demenssygdom doserer medarbejderne medicinen inde på borgerens stue. Ved borgere med en demenssygdom kan man ikke dosere medicinen inde ved borgeren.

- Vi arbejder med mindst mulige stimuli hos demente, og det kan være en kæmpe belastning, hvis vi pludselig begynder at rode med medicin inde foran borgerne - de vil måske have fingrene i det eller hjælpe med det. Det er ikke til gavn for borgerne, forklarer sygeplejerske Bente Krarup Andersen.

Førhen doserede medarbejderne medicin på det fælles kontor, hvor der var rigtig mange forstyrrelser, fordi mange arbejdsopgaver skulle løses i det rum. Så sygeplejerskerne og social- og sundhedsassistenterne blev forstyrret rigtig mange gange, når de sad og doserede medicin. Så flyttede de doseringsstedet til et tomt rum, hvor der ikke bliver lavet andet end at dosere medicin.

Forbedringsteamet har også haft fokus på at melde ud til kollegaer, at det er vigtigt, at der bliver givet tid til medicindoseringen, fordi det er en vigtig en opgave, som sparer tid i sidste ende. Derfor har de beskrevet, hvad man skal gøre, og hvor lang tid, det må tage at dosere, så det bliver gjort ordentligt.

- Jeg tænkte: Gud, hvad er det sket altså? Vi får ikke henvendelser om fejl mere. Der er kommet ro omkring doseringen, og vi har opnået, at alle kollegaer accepterer, at man går fra for at dosere medicin, og det har virkelig gjort en forskel.

For yderligere information kontakt:
Plejecenter Kærbo
Telefon: 99 66 95 00