Nordmændene er ved at afslutte deres pendant til I sikre hænder, som hedder I trygge hender. Derfor drog bestyrelsen fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed på en to-dage lang inspirationstur i uge 38 for at studere arbejdet med at styrke patientsikkerheden i Norge.

Her besøgte man blandt andet en hjemmeplejeenhed og et plejecenter, og bestyrelsen fik også præsenteret I sikre hænder for deres norske kollegaer.

I trygge hender har allerede haft succes med at styrke patientsikkerheden. Især har en målrettet indsats på medicinområdet givet gode resultater.

Succes med gennemgang af medicin i Norge
For eksempel gennemgik sundhedspersonalet på Utviklingssenteret i Vestfold borgernes medicin, hvilket resulterede i, at næsten alle fik ændret eller justeret deres medicin. Én borger blev endda så velfungerende af gennemgangen, at han kom hjem til sig selv efter at have været meget dårlig og sengeliggende.

- Den type resultater glæder vi os til at se i de fem projektkommuner. De gode resultater giver mod på at brede dem ud til alle landets kommuner til gavn for rigtig mange ældre mennesker, siger Beth Lilja, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

I trygge hender adskiller sig dog fra I sikre hænder ved at det også omfatter sygehuse. Projektet begyndte i 2011 og slutter med udgangen af i år. Det har tre overordnede mål: reducering af patientskader, opbyggelse af varige strukturer for bedre patientsikkerhed og forbedering af patientsikkerhedskulturen i det norske sundhedsvæsen.