Som det første team kan plejecentret Tangshave i Sønderborg Kommune fejre 100 dage uden tryksår. Det blev markeret med kaffe og kage til beboere og personale.

- Det er imponerende, at Sønderborg Kommune allerede kan fremvise gode resultater. Ved en fokuseret indsats har personalet forbedret og systematiseret arbejdsgangene, sådan at tryksår nu er blevet en sjælden hændelse. Erfaringer viser, at man kan udrydde tryksår, og dette resultat er et skridt i den retning, siger Beth Lilja, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
 
Tjekliste forhindrer tryksår
Projektleder i Sønderborg Kommune, Hanne Ellegaard Miang, uddelte et diplom som bevis på Tangshaves resultat. Personalet har opnået de 100 dage uden tryksår ved systematisk at bruge HUSK-tjeklisten på beboere, der er i risiko for tryksår.

- På plejecentret var personalet i forvejen dygtigt til at forebygge tryksår. Nu er det blevet endnu bedre ved at bruge de værktøjer, som er stillet til rådighed i tryksårspakken. Ved de mindste tegn på tryksår vurderer personalet blandt andet beboerens kost, og om vedkommende eksempelvis har brug for en anden madras. Den systematik giver pote, fortæller Hanne Ellegaard Miang.

Ud over plejecentret Tangshave deltager hjemmeplejen og sygeplejen i distrikt Fjord fra Sønderborg Kommune, hvor man man også er godt på vej med dokumentation af forbedringerne. Endelig er botilbuddene Flintholm og Kærlykke med.