Når sundhedspersonalet fejrer gode resultater og andre milepæle, medvirker det til at styrke forbedringer af patientsikkerheden. Det viser en undersøgelsen af kommunikationen i projektet Patientsikkert Sygehus, som er gennemført blandt det sundhedsfaglige personale, kvalitetsfolk og ledelser.

73 procent har været med til at markere et godt resultat, og hver fjerde af dem, der ikke har oplevet en fejring, vil gerne. I alt svarer 95 procent, at fordelene ved fejringerne er større end ulemperne.

Fejringskultur i I sikre hænder
- Undersøgelsen viser, at fejringer og andre events skaber sammenhold, øger arbejdsglæden, styrker den faglige stolthed og motiverer til at forsætte forbedringsarbejdet. Derfor håber jeg, at vi kan få skabt en lignende fejringskultur i I sikre hænder, siger projektleder Tina Lynge fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Derudover kan fejringer og andre events være med til at skabe ekstern opmærksomhed om forbedringsarbejdet. For eksempel er de velegnet til at tiltrække de lokale og regionale mediers interesse.