Teamene i de fem projektkommuner er i fuld gang med indsatsen for at reducere antallet af tryksår på plejecentrene og i hjemmeplejen. I den forbindelse har Frederiksberg holdt en undervisningsdag for kommunens tre teams, som skal styrke pleje- og sundhedspersonalets arbejde med tryksårspakken. Her fortalte en sårsygeplejerske, hvordan tryksår opstår, og hvad der kendetegner de forskellige kategorier.

- Vores teams fik mulighed for at få afklaret de spørgsmål, som har rejst sig i opstartsfasen, fortæller Merete Larsen, der er projektleder for I sikre hænder i Frederiksberg Kommune.

Senere fik deltagerne mulighed for at krybe til køjs i en plejeseng, hvor man gennemgik vekseltrykmadrasser. De kan både bruges til borgere, som er i risikozonen for at få tryksår, og dem, der har skaden.

Senere vil teamene få undervisning i Roho-puder. De fordeler luften efter brugerens bevægelser, vægtfordeling og siddestilling og beskytter dermed huden mod tryksår. Man kan blandt andet bruge dem som sædepuder i kørestole. 

Se billeder fra undervisningen