En P-skive fra Plejecentret Skovvænget, der forebygger tryksår, er blevet kåret til den bedste mindste idé i Viborg Kommune i konkurrencen Danmarks Bedste Mindste Idé. En konkurrence, som sætter fokus på innovation på arbejdspladsen.

På plejecentret opstod ideen, da personalet var i tvivl, om de havde vendt en beboer hver time, så personen undgik tryksår. Derfor gik sosu-assistent Kirsten Holmgaard Pedersen ned på en tankstation og købte nogle P-skiver, og hun udviklede det såkaldte OBS-ur. Nu kan alle se, hvornår beboeren sidst er blevet vendt.

Ideen er dog ikke med i kapløbet om at blive hele Danmarks bedste mindste idé, som kåres den 28. maj.

Stop Tryksår-badget nomineret
Blandt andre KL står bag konkurrencen, der hylder de kommunale medarbejderes ideer, tiltag og initiativer, som gør livet lettere for borgere og personale. Som en del af kampagnen får 500 kommunale medarbejdere mulighed for at tage en innovatøruddannelse, hvor de lærer at sætte skub i de gode ideer på arbejdspladsen.

Viborg Kommune havde også indstillet Stop Tryksårs-badget, der gør borgere og personale opmærksomme på arbejdet med at udrydde tryksår. Badget giver anledning til samtaler med borgerne om, hvordan de undgår tryksår.