Torsdag den 20. november 2014 var international Stop Tryksårsdag. Ved forskellige arrangementer satte de fem kommuner, som deltager i projekt I sikre hænder, ekstra fokus på arbejdet med at forebygge tryksår.

Thisted afholdt en temadag om tryksår på kommunens Social- og Sundhedsskolen, hvor sundhedsprofessionelle gav eleverne ekstra undervisning i, hvordan man forebygger tryksår. På Frederiksberg var kommunes elever også inviteret til temadag på Kastanjehaven Plejeboliger, som deltager i projekt I sikre hænder.

I Viborg havde teamet fra Plejecenter Skovvænget en stand på Social- og Sundhedsskolen i Skive. Teamet underviste eleverne om forebyggelse af tryksår med udgangspunkt i HUSK-tjeklisten. Skolen var meget begejstret for tiltaget og vil invitere teamet til at undervise på et senere tidspunkt. Viborgs team i hjemmeplejen/hjemmesygeplejen havde en stand i kommunens sundhedscenter.

Fokus på spredning af tryksårspakken
Frederiksberg, Lolland, Sønderborg, Thisted og Viborg benyttede også Tryksårsdagen til at begynde arbejdet med at sprede tryksårspakken til andre plejecentre og hjemmepleje/hjemmesygepleje-enheder i kommunerne.

Således markerede Sønderborg Tryksårsdagen med små events, hvor de sundhedsprofessionelle eksempelvis løste opgaver relateret til forebyggelse af tryksår. Og Thisted havde sørget for tryksårskager til alle ansatte i hjemmeplejen/hjemmesygeplejen og på plejecentre. Hver kage havde et flag med de tre vigtigste ting at huske i forhold til forebyggelse af tryksår.

- Det var en god måde at sætte fokus på det arbejde, som de andre, der endnu ikke er en del af I sikre hænder, snart skal i gang med, siger Bente Øllgaard, projektleder i Thisted Kommune.

Lolland tyvstartede på tryksårsdagen
Lolland Kommune tog hul på Tryksårsdagen en dag før med en stand på kommunens Arbejds- og Sundhedsmesse. Her fortalte personale om I sikre hænder og tryksårspakken.

Derudover fik medarbejderne en snak med konsulent Morten Andersen fra Handicare, som fortalte om trykforebyggende og -aflastende hjælpemidler, og hvordan man bruger dem korrekt.