Når I sikre hænders fjerde læringsseminar løber af stablen den 5.-6. maj 2015, er der mulighed for at møde en af verdens fremmeste eksperter på patientsikkerhedsområdet.

Jason Leitch, læge og leder af afdelingen for patientsikkerhed og kvalitetsforbedring i det skotske sundhedsministerium, kommer og holder oplæg om det landsdækkende patientsikkerhedsprogram i Skotland. Et program, han har stået spidsen for at implementere.

- Jason Leitch er en enorm kapacitet, som har indgående viden om patientsikkerhed og forbedringsarbejde gennem mange års arbejde med det skotske patientsikkerhedsprogram, der har vist internationalt anerkendte resultater, siger projektleder i I sikre hænder Tina Lynge fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Resultater i verdensklasse
Det skotske program for patientsikkerhed begyndte i 2007 på alle landets hospitaler. Ifølge det skotske sundhedsministerium er dødeligheden for indlagte patienter siden indførelsen af patientsikkerhedsprogrammet faldet med 12,5 procent og de to værste typer af infektioner er faldet med 80 procent.

Udover det skotske patientsikkerhedsprogram har Jason Leitch været med til at udforme strategien og 2020-visionerne for Skotlands sundhedsvæsen. Han har også arbejdet for det amerikanske Institute for Healthcare Improvement.

Infektionspakken lanceres
På læringsseminaret lanceres infektionspakken, som blandt andet kommer til at omhandle mund- og tandhygiejne. Overtandlæge i omsorgstandplejen i Københavns Kommune, Børge Hede, vil holder et oplæg om det emne på seminaret.

Han vil fortælle, hvor vigtig god mund- og tandhygiejne er for ældre mennesker i ældreplejen. Børge Hede står bag et projekt, hvor personalet på fem plejecentre i Københavns Kommune er blevet oplært af klinikassistenter i at hjælpe beboerne med mundplejen.

Det foreløbige program for kan hentes her.