De varme, trygge og sikre hænder sidder på Louise Hammeken og Mie Mortensen, som er social- og sundhedshjælpere på plejehjemmet Skovvænget i Bjerringbro. De har, sammen med deres kollegaer arbejdet med forbedringsprojektet I sikre hænder siden begyndelsen i november 2013.

Projektets metoder har betydet større systematik, overblik og mere sikre processer i forhold til den daglige pleje og behandling af beboerne på Skovvænget.

I sikre hænder har gjort, at vi bruger vores tid bedre og mere fagligt. Vi ved, hvad der er god kvalitet, og hvad der giver de gode resultater.

Mie Mortensen

Tavlemøder styrker tværfaglighed
På Skovvænget holder de blandt andet daglige, tværfaglige tavlemøder, hvor de gør status over plejen og behandlingen for hver enkelt beboer. Møderne sikrer, at personalet har de nødvendige informationer, inden de går ind til borgeren.

- Det betyder, at vi alle taler det samme sprog - både sygeplejersker og sundhedshjælpere. Det har givet os en bredere viden og et større netværk at trække på. Vi kender hinandens kompetencer, udveksler idéer og erfaringer, og taler sammen med en større faglighed end tidligere, fortæller Louise Hammeken:

- Vi kan derudover - i vores relation med både borgerne og de pårørende - udtale os med større faglighed og sikkerhed, når de spørger os ind til vores arbejde. Det giver os en større troværdighed, og det virker bestemt trygt for både borgerne og de pårørende.

Viborg Kommune er i gang med at udbrede I sikre hænders metoder fra Skovvænget og til andre plejehjem i kommunen.

Projekt #isikrehænder giver ældre borgere større tryghed og medarbejdere større arbejdsglæde. https://t.co/L6IPFTLcXN #sundpol #viborg

— Viborg Kommune (@ViborgKommune) 23. juni 2016