Af Annelene Højvang Larsen, kommunikationskonsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Da direktøren for Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Inge Kristensen, mandag morgen kunne byde velkommen til 531 deltagere på årets Patientsikkerhedskonference, præsenterede hun en række eksempler på arbejdet med at skabe patientsikkerhed.

Et af disse eksempler, som affødte høje klapsalver fra salen, var en fejring hos afdeling 4 på Hjerne- og DemensCentrum Aarhus, der lørdagen inden havde fejret opnået 200 dage uden medicinfejl.

Del af workshop om arbejdsglæde

Arbejdet på Hjerne- og DemensCentrum i Aarhus blev ikke kun nævnt fra scenen, men var også del af en workshop om arbejdsglæde. 

Her fortalte sygeplejerske og teamleder Fatmir Asllanaj om afdelingens erfaringer med forbedringsarbejdet, heriblandt hvordan sygefraværet har ændret sig fra 27 dage per medarbejder i 2017 til 14 dage per medarbejder i 2018.

Der blev også bragt et par citater fra den tidobbelte verdensmester og olympisk sølvvinder i kanoroning Arne Nielsson, der var keynote på seneste læringsseminar for I sikre hænder, hvor Fatmir Asllanaj også var på scenen som ’testperson’.

>>> SYGEFRAVÆR HALVERET HOS PILOTENHED EFTER I SIKRE HÆNDER

Fatmir Asllanaj medvirkede i Session A om ’Joy in work’ sammen med Line Walker (tv.) og Sabina Annika Lund (th.) fra Slagelse Sygehus, der har indført verdens første ’Hvad er vigtigt for os?’-dag.

Ros fra ny KL-direktør

Dag 2 på konferencen blev åbnet med keynote af direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Jonatan Schloss og Christian Harsløf, der er ny direktør for teknologi, sundhed og ældre i Kommunernes Landsforening (KL).

Her fremhævede Christian Harsløf også I sikre hænder fra scenen som et eksempel på, hvordan kommunerne er godt på vej mod mere systematisk kvalitetsarbejde.

Om #Patient19

Patientsikkerhedskonferencen arrangeres af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, og er den største konference om patientsikkerhed i Danmark.

I 2019 var der 531 deltagere og oplægsholdere fra både ind- og udland.