Af Annelene Højvang Larsen, kommunikationskonsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed

2 enheder på Sophienborg Plejecenter og én enhed på Plejecenter Skanselyet har siden september fejret 300 dage uden tryksår i kategori 2-4.

- Det er lykkedes gennem et systematisk arbejde med tryksårspakken og med fokus på fordelene for borgerne, siger udviklingskonsulent og sygeplejerske i Hillerød Kommune Sarah Kruckow.

De 300 dage uden tryksår blev fejret i hver enhed med stor stolthed over det opnåede resultat.

- Der er dog ikke tid til at hvile på laurbærbladene. Den systematiske tilgang skal bibeholdes og udvikles, så flere og bedre gode resultater kan opnås, siger Sarah Kruckow om stemningen hos enhederne.

300 dage indikerer stabile processer

Netop 300 dage er et vigtigt mål at nå, da det er det antal dage, der siges at være et tegn på, at forbedringsarbejdet bærer frugt.

- Når vi har sat målet til 300 dage siden sidste tryksår eller medicinfejl, så er det fordi, at vi der med sikkerhed kan sige, at det er de ændrede systematiske arbejdsgange, der har resulteret i de stabile processer. Og at det ikke skyldes, at man i en periode har arbejdet hårdere, men reelt har ændret arbejdsgangene, siger chefkonsulent og projektleder i I sikre hænder, Tina Lynge, og fortsætter:

- Derfor er det et rigtig godt tegn, at vi nu ser, at flere teams fra de nye kommuner begynder at nå op på 300 dage.

Margueritten på Sophienborg Plejecenter kunne fejre 300 dage uden tryksår i begyndelsen af februar.

Solsikken på Sophienborg Plejecenter nåede allerede op på de 300 dage uden tryksår i september 2018, men fejrede det lidt forsinket og kunne derfor skrive '330 dage' på kagen.

>>> Læs mere om tryksårspakken