Af Annelene Højvang Larsen, kommunikationskonsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Den 20. august var der fælles opstart af ernæringsprojektet for kommunerne Greve, Frederiksberg og Sønderborg.

Siden har medarbejderne været i fuld gang med afprøvninger i kommunerne, og de afprøvninger deler de med hinanden i et nyt ugentligt nyhedsbrev.

Understøtter vidensdeling

Ernæringsprojektet har til formål at udvikle metoder til at begrænse uplanlagt vægttab og underernæring hos ældre borgere.

Der er imidlertid også en ambition om at vise, at det er muligt inden for et år at udvikle og implementere disse tiltag og arbejdsgange på kommunale plejecentre og i den kommunale hjemmepleje.

Der er med andre ord skruet lidt op for tempoet, og derfor er der en afprøvning i gang, hvor der hver uge udsendes et nyhedsbrev med idéer og afprøvninger fra projektets kommuner.

Formålet er at dele viden og inspiration blandt projektets deltagere, både med de afprøvninger, der skal til at i gang; afprøvninger, der er gået godt; men også med de afprøvninger, der ikke medførte den ønskede forbedring.

Fra brunch til Braden skala

Der er indtil videre udkommet 8 nyhedsbreve med i alt 24 forbedringsidéer, og de mange forskellige afprøvninger tyder på stor idérigdom blandt medarbejderne.

Der er afprøvninger med tiltag som fælles brunch, filmaftener og grillmad. Men der er også stor fokus på systematik i forhold til vejning og forskellige afprøvninger af, hvordan tavler kan understøtte forbedringsarbejdet med ernæring.

Aarhus Kommune er netop kommet med i projektet, så fra uge 45 vil der ikke længere være 3, men 4 forbedringsidéer at hente inspiration i og lære af hver uge.

>>> Se tidligere nyhedsbreve og tilmeld dig Ernæringsnyt her

(Tilmeldingen til nyhedsbrev umiddelbart herunder er ikke til Ernæringsnyt, men til det generelle nyhedsbrev fra I sikre hænder.)

Har du forbedringsforslag til nyhedsbrevet?

Det ugentlige nyhedsbrev, Ernæringsnyt, er en afprøvning, og vi samler derfor løbende data, så vi kan forbedre nyhedsbrevet, så det indfrier målet om at dele viden og inspiration.

Har du idéer til, hvordan vi kan gøre det bedre, så send gerne en mail til kommunikationskonsulent Annelene Højvang Larsen: ahl@patientsikkerhed.dk