Af Maria Lillesø Jepsen, kommunikationskonsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
I den store teatersal på hotel Comwell Kolding sad 240 engagerede deltagere klar til det 5. læringsseminar i forbedringsprogrammet I sikre hænder. Deltagerne fra de 15 kommuner, der udgør 3. runde af I sikre hænder, var kommet fra nær og fjern for at suge viden og inspiration til forbedringsarbejdet til sig.
I alt er 33 kommuner en del af programmet, der har til formål at sikre borgerne i ældreplejen en sikker pleje og behandling. Og det mål må siges at være opfyldt. Mere om det senere.
Vi bringer her billeder og tweets fra de 2 dage.
>>> LÆS OGSÅ: I sikre hænder er vejen frem til en mere sikker ældrepleje: Se de flotte resultater
En sang, der siger det hele
Læringsseminaret blev indledt med fællessangen "Hey det hårdt at vær i ISH, men sjovt at blive klogere på," som team Bakkely fra Ringkøbing-Skjern Kommune skrev og optrådte med til sidste læringsseminar, hvor de skulle præsentere deres arbejde.
Melodien var "It´s hard to be a nisse-man". I kombination med den I sikre hænder-tilpassede tekst blev den gode stemning sat fra start.
I videoen nedenfor kan du se team Bakkelys optræden med sangen til sidste læringsseminar.
Kreative præsentationer fra teamene
De kreative præsentationer fra teamene fortsatte på det 5. læringsseminar, hvor flere teams havde fået til opgave at fortælle om deres forbedringsrejse på godt og ondt.
Kufferter og romkugler havde team Kongshøj med fra bageren i Nørre Åby til alle deltagerne med budskabet om aldrig at glemme teamet fra Middelfart Kommune.
Kreative oplæg fra kommunerne i #isikrehænder. Kongshøj Plejehjem i @MiddelfartKom: “Det er en forbedringsREJSE. Derfor har vi kufferter med og Danmarks bedste romkugler fra Nørre Åby, så I aldrig glemmer os” Så flot med 200 dage u. medicinfejl m. lægekontakt 👏🏻 #patientsikkerhed pic.twitter.com/7DH442oX29
— Dansk Selskab for Patientsikkerhed (@patientsikker) November 8, 2022
Markedsplads og reception for storyboards
Forud for læringsseminaret havde alle kommuner udviklet et storyboard til at vise deres arbejde.
Storyboardene blev vist frem på en markedsplads og til en reception, hvor medarbejderne kunne vise, hvad de havde lært og opnået i løbet af arbejdet med I sikre hænder.
Også på storyboardene buldrede kreativiteten derudaf, samtidig med at medarbejdernes nyvundne faglighed inden for forbedringsmetoder og ihærdige arbejde skinnede igennem.
Teamet fra Ulfborg Aktivcenter i Holstebro havde foran sit storyboard stillet smagsprøver på borgerens proteinholdige mellemmåltider, som har hjulpet til, at ingen borgere på plejecenteret har haft uplanlagte vægttab i 100 dage.
Flere 100 dage uden fejl, der kunne have været forebygget
Flere af deltagerne fik en tur på scenen i teatersalen. Hele 18 teams skulle modtage et diplom og en kæmpe guldbarre som symbol på, at de har opnået mål fra I sikre hænder.
Det var godt, at scenen var så bred med alle de deltagere, som skulle på scenen for at modtage et diplom og en guldbarre.
Målet med I sikre hænder er at give borgerne i ældreplejen en sikker pleje og behandling ved at reducere tryksår, medicinfejl, fald, uplanlagt vægttab, infektioner og forebyggelige indlæggelser.
De 18 teams kunne fejre, at borgerne i 300, 200 og 100 dage havde undgået medicinfejl, fald, uplanlagt vægttab og forebyggelige indlæggelser.
De flotte resultater blev delt vidt og bredt på de sociale medier.
Programmet #isikrehænder er vejen til at øge borgernes sikkerhed i ældreplejen. Bare se de flotte resultater, som teamene har opnået!👏Markant færre medicinfejl, fald, uplanlagt vægttab og forebyggelige indlæggelser. Læs mere på https://t.co/itcUc97d0G#sundpol #patientsikkerhed pic.twitter.com/xpneVV1TRl
— Dansk Selskab for Patientsikkerhed (@patientsikker) November 8, 2022
Medicinfejl kan forebygges! Mange kommuner i #isikrehænder har knækket koden. Lad os samarbejde om #medicinudenskade #medicinsikkerhed #sundpol https://t.co/WyoHZIg9Vh pic.twitter.com/D8PJJuvimg
— Inge Kristensen (@kristensenps) November 8, 2022
Selfiemaskine? Ja tak
Mærk stemningen igennem billeder og et udpluk af billeder fra selfiemaskinen, som vi havde medbragt på læringsseminaret.
Find og download billeder fra selfiemaskinen her
De 15 kommuner #isikrehænder er samlet til læringsseminar, og rummet emmer af energi. Deltagerne er så klar til at dele erfaringer og få ny viden om forbedringsarbejdet til gavn for borgerne#patientsikkerhed #DKsundhed #kommunerne
— Bodil E. Andersen (@BodilEAndersen) November 8, 2022
Læs om #isikrehænder på https://t.co/UXX7YaiYAY pic.twitter.com/paMYVVxYmp
God energi og Læring på tværs af enheder og kommuner om patientsikker medicinhåndtering #patientsikker #isikrehænder pic.twitter.com/GS6ZzZgFTj
— Hanne Miang (@MiangHanne) March 2, 2022
Vi vinder tid til nærvær og omsorg ved forenkling arbejdsgange omkring dokumentation. @sonkommune kæmpe inspiration til #isikrehænder #sundpol @patientsikker pic.twitter.com/Wg50E4q4m2
— Vibeke Rischel (@VibekeRischel) November 9, 2022
Without data you are just a person with an opinion. Vi skal ha data før forbedringsindsatser, det gir retning for mål og driver implementering. #sundpol #forbedring #patientsikkerhed Ane Blom fra Århus inspirerer på #læringsseminar #isikrehænder pic.twitter.com/0CdsW7g8DM
— Vibeke Rischel (@VibekeRischel) November 8, 2022